Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συγνώμη από τους υποστηρικτές του ζήτησε ο Fillon - Σήμερα θα ανακοινώσει εάν παραιτείται

tags :
Γαλλία: Συγνώμη από τους υποστηρικτές του ζήτησε ο Fillon - Σήμερα θα ανακοινώσει εάν παραιτείται
Ακόμα και αν αυτή η κατηγορία εναντίον μου είναι άδικη σας χρωστάω μια συγγνώμη
Ένα μεγάλο συγνώμη ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο F Fillon, που συγκεντρώθηκαν σήμερα (5/3) στο κέντρο του Παρισιού για να τον στηρίξουν για το penelopegate.
«Ακόμα και αν αυτή η κατηγορία εναντίον μου είναι άδικη σας χρωστάω μια συγγνώμη.
Έκανα το πρώτο λάθος, ζητώντας από τη γυναίκα μου να εργαστεί για μένα.
Δεν θα έπρεπε να το κάνω.
Έκανα ένα δεύτερο λάθος ως υποψήφιος να μην σας πω γι 'αυτό» είπε ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ο Fillon, ο οποίος δέχεται έντονες και αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί εκφώνησε μια ομιλία διάρκειας 28 λεπτών σε ανοικτή συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του στο Παρίσι κατά την οποία δεν διευκρίνισε αν θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία ή αν σκοπεύει να παραιτηθεί.
Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς κατηγορείται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και για αργομισθίες στην σύζυγο και τα παιδιά του, την ώρα που κορυφαία στελέχη της Δεξιάς τον έχουν εγκαταλείψει, πιστεύοντας ότι λόγω της εμπλοκής του με την δικαιοσύνη θα χάσει τις εκλογές.
Την Δευτέρα 6 Μαρτίου τα κεντρικά όργανα του συντηρητικού κόμματος θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν ο Fillon θα αποσυρθεί από την κούρσα και ποιός θα είναι ο υποψήφιος στη θέση του.
Ωστόσο, απόψε στις 9 το βράδυ αναμένεται να εξηγήσει τις προθέσεις του, σε γαλλικό κανάλι.
Στην ομιλία του στο Τροκοντερό, στην οποία εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Penelope, ο Fillon κατήγγειλε ότι κάποιοι κάνουν «ανθρωποκυνηγητό» για «να σπάσουν την Δεξιά».
«Σας ευχαριστώ, εσάς που δεν αποθαρρύνεστε ποτέ.
Είστε η ιδέα της Γαλλίας, αυτή η αιώνια ιδέα που είναι μεγαλύτερη από εμένα, μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή την εκλογή.
Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία έγινα ο στόχος όλων.
Είναι μια προεκλογική εκστρατεία όπου το άτομό μου υπερκαλύπτει κάθε άλλη πληροφορία.
Αλλά ακόμη κι αν όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι άδικες και ενορχηστρωμένες, σας οφείλω μια συγγνώμη, γιατί πρέπει να υπερασπιστώ την τιμή μου και την τιμή της συζύγου μου, ενώ το ουσιώδες για εσάς θα ήταν να υπερασπίζομαι την πατρίδα μας», είπε στην ομιλία του ο Fillon.
Μου επιτίθενται από παντού και πρέπει συνειδητά να σας ακούσω, να ακούσω αυτό το τεράστιο πλήθος που με ωθεί να προχωρήσω, αλλά πρέπει επίσης να αναρωτηθώ για όσους εγκαταλείπουν το σκάφος και αμφιβάλλουν.
Η ευθύνη τους είναι τεράστια, και η δική μου επίσης...» πρόσθεσε σε δραματικό τόνο ο υποψήφιος της Δεξιάς.
Ο διοργανωτής της εκδήλωσης στο Τροκαντερό Bruno Ratailleau δήλωσε στα ΜΜΕ ότι προσήλθαν πάνω από 200.000 άνθρωποι, αλλά σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά Μέσα, ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός.
Ο Bruno Retailleau πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση ήταν μια «εκπληκτική επιτυχία» και υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητα του Fillon είναι «νόμιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης