Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εντελώς απαράδεκτες οι δηλώσεις Erdogan περί ναζιστικών πρακτικών

Γερμανία: Εντελώς απαράδεκτες οι δηλώσεις Erdogan περί ναζιστικών πρακτικών
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Peter Altmaier, τόνισε ότι η Γερμανία δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους κατηγορίες
Ηχηρή ήταν η απάντηση σήμερα (6/3) από την πλευρά της Γερμανίας, απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan πέρι "ναζιστικών πρακτικών" της γερμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω δηλώσεις ως "εντελώς απαράδεκτες".
Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη γερμανίδα Καγεκλάριο, Angela Merker, για την απαγόρευσης των διαδηλώσεων που θέλει η τουρκική κυβέρνηση να διοργανώσει σε γερμανικές πόλεις όπου ζουν 1,5 εκατομμύρια γερμανοί τουρκικής καταγωγής λέγοντας ότι «η πολιτική που εφαρμόζει δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί».
Η εν λόγω απάντηση από πλευράς Γερμανίας ήρθε από την πλευρά του επικεφαλής του προσωπικού της Καγκελαρίας, Peter Altmaier, ο οποίος μάλιστα διευκρίνησε ότι ¨η κυβέρνηση θα το καταστήσει ιδιαίτερα σαφές στην Τουρκία".
"Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιτρέπουμε στους ευαυτούς μας να δεχόμαστε τέτοιου είδους κατηγορίες", τονίσε μεταξύ άλλων ο Altmaier, ο οποίος μάλιστα επανέλαβε τη θέση της Merkel ότι οι διαδηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, σε γενικές γραμμές, δε θα πρέπει να απαγορεύονται.
"Ωστόσο, πρέπει να τηρούν τους ισχύοντες κανόνες", σημειώνει ο εκρπόσωπος της Καγκελαρίας, προσθέτοντας ότι "θα πρέπει να καταχωρηθούν και να υπόκεινται σε ελέγχους".
Να σημειώσουμε ότι οι αρχές της χώρας έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις λόγω προβλήματος χωρητητικότητας στους χώρους φιλοξενίας των διαδηλώσεων, καθώς είναι πιθανόν να προσεκλύσουν μεγάλα πλήθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης