Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τα σχόλια του Erdogan για τη Γερμανία

Merkel: Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τα σχόλια του Erdogan για τη Γερμανία
«Tα σχόλια του Erdogan το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ευτελίζουν τον ανείπωτο πόνο των πληγέντων από τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» 
Δεν υπάρχει «καμία απολύτως δικαιολογία» για τα σχόλια του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος συνέκρινε την απαγόρευση συγκεκριμένων πολιτικών συλλαλητηρίων στη Γερμανία με «φασιστικές πράξεις» που ομοιάζουν με ό,τι συνέβαινε στις ναζιστικές εποχές.
Αυτό υποστήριξε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, προσθέτοντας πως τα σχόλια του Erdogan το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ευτελίζουν τον ανείπωτο πόνο των πληγέντων από τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Εκτίμησε, επίσης, πως τα σχόλια του Erdogan είναι ιδιαιτέρως λυπηρά, δεδομένων και των πολλών κοινών στοιχείων που συνδέουν τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανίδα ηγέτης αναγνώρισε ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές με την Άγκυρα σε ζητήματα όπως η ελευθερία του Τύπου και η σύλληψη του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου Deniz Yucel.
Η ίδια τόνισε, πάντως, ότι η Γερμανία παραμένει αφοσιωμένη στις δικές της ελευθερίες του Τύπου, του συνέρχεσθαι και της έκφρασης και θα συνεχίσει να επιτρέπει σε Τούρκους πολιτικούς να εκστρατεύουν υπέρ του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Γερμανία, υπό τον όρο ότι οι επισκέψεις τους θα ανακοινώνονται με διαφανή, έγκαιρο και σεβαστό ως προς το γερμανικό Δίκαιο τρόπο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης