Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο διάταγμα για την ταξιδιωτική απαγόρευση στις ΗΠΑ υπέγραψε ο Trump - Εξαιρέθηκε το Ιράκ

tags :
Το νέο διάταγμα για την ταξιδιωτική απαγόρευση στις ΗΠΑ υπέγραψε ο Trump - Εξαιρέθηκε το Ιράκ
Το Ιράκ δεν περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες οι υπήκοοι των οποίων απαγορεύεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και η Βαγδάτη χαιρέτισε ήδη την απόφαση αυτή
Το νέο διάταγμα, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε ταξιδιώτες από έξι χώρες, οι κάτοικοι των οποίων είναι κυρίως μουσουλμάνοι, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Από το διάταγμα εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν έγκυρη βίζα ή πράσινη κάρτα.
Το Ιράκ δεν περιλαμβάνεται πλέον στις χώρες οι υπήκοοι των οποίων απαγορεύεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και η Βαγδάτη χαιρέτισε ήδη την απόφαση αυτή.
Το διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Μαρτίου και θα έχει ισχύ 90 ημερών. Διατηρείται επίσης η διακοπή υποδοχής προσφύγων, για 120 ημέρες.
Για όσους όμως έχει ήδη προγραμματιστεί η μετάβαση στις ΗΠΑ, το ταξίδι τους θα γίνει κανονικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ RexTillerson  χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» για την εθνική ασφάλεια της χώρας την εφαρμογή του διατάγματος.
Το πρώτο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις παγκοσμίως, καθώς ο Trump κατηγορήθηκε για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων.
Η τροποποιημένη εκδοχή του αναμένεται ότι θα υπερπηδήσει το εμπόδιο της δικαιοσύνης που είχε αναστείλει την εφαρμογή του αρχικού διατάγματος, στις 3 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης