Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο οι σχέσεις και η αντιπαράθεση Μαλαισίας – Βόρειας Κορέας για τη δολοφονία του Kim Jong nam

Στο κόκκινο οι σχέσεις και η αντιπαράθεση Μαλαισίας – Βόρειας Κορέας για τη δολοφονία του Kim Jong nam
Εγκλωβισμένοι οι πολίτες των δύο χωρών λόγω των απαγορεύσεων σε Μαλαισία και Β. Κορέα
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Μαλαισίας και της Βόρειας Κορέας ύστερα από τη δολοφονία του Kim Jong nam, ετεροθαλή αδερφού του Βορειοκορέατη ηγέτη Kim Jong un, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Οι Αρχές της Μαλαισίας έχουν περικυκλώσει την πρεσβεία της Β. Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ (πρωτεύουσα της Μαλαισίας) καθώς εκτιμούν ότι εκεί κρύβονται οι δράστες της δολοφονίας του Kim Jong nam ενώ την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα όσων Μαλαισιανών βρίσκονταν στο έδαφος της.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να απελευθερώσει άμεσα τους πολίτες της Μαλαισίας κάνοντας λόγο για «αποτρόπαια πράξη» και για κράτηση πολιτών της Μαλαισίας ως ομήρων.
«Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνή νόμο, αλλά και την διπλωματική πρακτική» είπε ο Razak, ο οποίος έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας του, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι έχει δώσει οδηγίες στην αστυνομία, «προκειμένου να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα όλων των πολιτών της Βόρειας Κορέας, μέχρι να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια όλων των πολιτών της Μαλαισίας που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα».
Την ίδια στιγμή, οι  αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της. «Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει «μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι».
Σύμφωνα με τις Αρχές της Μαλαισίας οι δολοφόνοι του Kim Jong nam είναι πολύ πιθανό να κρύβονται εντός της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης