Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Οι κοινές στρατωτικές ασκήσεις Σεούλ και Ουάσινγκτον μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικό πόλεμο

Βόρεια Κορέα: Οι κοινές στρατωτικές ασκήσεις Σεούλ και Ουάσινγκτον μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικό πόλεμο
Η Πιονγιάνγκ τονίζει ότι οι εν λόγω ακήσεις αποτελούν σημαντική αιτία της κλιμάκωσης της έντασης
Ηχηρή προειδοποίηση τόσο προς τις ΗΠΑ, όσο και προς τη Νότια Κορέα έστειλε σήμερα (7/3) η Πιονγιάνγκ, λόγω των πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων που διεξήγαγαν, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε "πραγματικό πόλεμο".
Συγκεκριμένα, τα εν λόγω σχόλια πραγματοποιήθηκαν από τον διπλωμάτη της χώρας, Ju Yong Choi, ο οποίος βρίσκεται στη Γενεύη, απευθυνόμενος στο Τμήμα Αφοπλισμού του ΟΗΕ.
Ο Ju Yong Choi περιέγραψε τις κοινές ασκήσεις ως "μαζικές" και "άνευ προηγουμένου", ενώ πρόσθεσε ότι αποτελούν "σημαντική αιτία της κλιμάκωσης της έντασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματικό πόλεμο".
Παράλληλα, ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι συνεχιζόμενες ασκήσεις είχαν ως στόχο να διεξάγουν μία "προληπτική πυρηνική επίθεση" εναντίον της Πιονγιάνγκ.
Να σημειώσουμε ότι τα σχόλια του Ju Yong Choi έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα ξεκινήσουν την εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα, ως "απάντηση" στις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης