Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως άγγιξαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Φεβρουάριο 2017

Ιράν: Τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως άγγιξαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Φεβρουάριο 2017
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχος να φτάσει τα 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021
Στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως έφτασαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν κατά τον Φεβρουάριο του 2017, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από το 1979, όταν και πραγματοποιήθηκε στη χώρα η Ισλαμική Επανάσταση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τις εξαγωγές του Ιράν από τις 19 Φεβρουαρίου και έπειτα, με τον μέσο όρο για το εν λόγω διάστημα να ανέρχεται στα 2,45 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, η κυβέρνηση επανέλαβε το στόχο της για επιστροφή της παραγωγής πετρελαίου στα προ-κυρώσεων επίπεδα, στα 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ πλέον έχει θέσει ως στόσο μέχρι το 2021 να φτάσει τα 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με την βοήθεια των ξένων επενδυτών, χωρίς ωστόσο να έχει υπογραφεί ακόμα κάποια οριστική συμφωνία.
Υπενθυμίζουμε ότι τη δεκαετία του 1970, η παραγωγή της χώρας ξεπερνούσε τα 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μέχρι την πραγματοποίηση της Ισλαμικής Επανάστασης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να απομακρυνθούν οι επενδυτές της Δύσης από τη χώρα, καθώς και να προκληθεί μία μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης