Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα δείξουμε «μεγάλη αυστηρότητα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

tags :
ΗΠΑ: Θα δείξουμε «μεγάλη αυστηρότητα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συμφωνία, ως τη «χειρότερη» που διαπραγματεύτηκε ποτέ και τώρα την επανεξετάζει
«Μεγάλη αυστηρότητα» υποσχέθηκε σήμερα 7/3/2017, πως θα επιδείξει η αμερικανική κυβέρνηση στους περιορισμούς, που έχουν επιβληθεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Πάντως ασαφές παραμένει τι θα σηματοδοτήσει η στάση αυτή της Ουάσιγκτον για τη συμφωνία του 2015 μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν, που περιορίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης σε αντάλλαγμα με την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας αυτής.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συμφωνία, ως τη «χειρότερη» που διαπραγματεύτηκε ποτέ και τώρα την επανεξετάζει.  
Η διεθνής επιτροπής ατομικής ενέργειας, που επιβλέπει τους περιορισμούς στις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, στην τριμηνιαία έκθεσή της τον Φεβρουάριο 2017, ανέφερε, πως τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου της χώρας έχουν μειωθεί στο μισό, στο όριο δηλαδή, που επιβάλλεται από τη συμφωνία του 2015.
Οι μεγάλες δυνάμεις είχαν επικρίνει στο πρόσφατο παρελθόν εκθέσεις του οργανισμού, πως δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένες για θέματα όπως τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου και οι ΗΠΑ ζήτησαν και οι μελλοντικές αναφορές να είναι το ίδιο λεπτομερείς.
«Χαιρετίζουμε την λεπτομερή έκθεση  και αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης