Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump στηρίζει το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare - Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις

tags :
O Trump στηρίζει το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare - Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις
Αν και το Obamacare βρίσκεται στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων, το σχέδιο νόμου έγινε αποδεκτό με σκεπτικισμό και από μέλη του κόμματος που εκφράζουν ανησυχίες για τις προτεινόμενες εκπτώσεις φόρου
Τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου Donald Trump έχει το νομοσχέδιο, που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι  για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης, του γνωστού Obamacare.
Η προτεινόμενη νομοθεσία είναι υπό εξέταση και διαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων, ως «το  υπέροχο νέο μας νομοσχέδιο υγειονομικής περίθαλψης».
Το νομοσχέδιο ακυρώνει βασικές διατάξεις του Obamacare, καταργώντας το πρόστιμο που πληρώνουν οι Αμερικανοί πολίτες που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη και μειώνοντας την επιπλέον ιατροφαρμακευτική χρηματοδότηση για τους άπορους.
Αν και το Obamacare βρίσκεται στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων, το σχέδιο νόμου έγινε αποδεκτό με σκεπτικισμό και από μέλη του κόμματος που εκφράζουν ανησυχίες για τις προτεινόμενες εκπτώσεις φόρου για την αγορά ασφαλιστικής κάλυψης και τις αλλαγές στις καλύψεις βάση του προγράμματος Medicaid, των κυβερνητικών υπηρεσιών υγείας για τους άπορους.
Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, από την Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία και από την Γερουσία, όπου η υπερψήφιση του νομοσχεδίου δεν θεωρείται δεδομένη.
Το σχέδιο νόμου επικρίθηκε γρήγορα από τους Δημοκρατικούς.
Η Nancy Pelosi  επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «This Morning» ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων θα αποκλείσει εκατομμύρια πολίτες από προγράμματα ασφάλισης. 
Το Affordable Care Act, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Obamacare, παραμένει δημοφιλές για πολλούς Αμερικανούς.
Περίπου 20 εκατομμύρια ανασφάλιστοι Αμερικανοί απέκτησαν κάλυψη στον τομέα της υγείας μέσω του νόμου του Obama και χάρη σε αυτό ο αριθμός των Αμερικανών που δεν διαθέτουν υγειονομική ασφάλιση μειώθηκε από 16% το 2010 σε 8,9% το 2016.

www.bankingnews.gr




 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης