Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Για πρώτη φορά ο Macron προηγείται της Le Pen στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών

tags :
Γαλλία: Για πρώτη φορά ο Macron προηγείται της Le Pen στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών
Άνοδος έξι ποσοστιαίων μονάδων για το Macron σε διάστημα δύο εβδομάδων
Οριακό προβάδισμα καταγράφει ο Emmanuel Macron έναντι της Marine Le Pen στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive που διενεργήθηκε για τη France Televisions.
Βάσει της μέτρησης ο Macron προηγείται με 26% έναντι 25% της Le Pen, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή άνοδο στη δυναμική του, καθώς αύξησε τα ποσοστά του κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Μάλιστα ο Macron διατηρεί και τεράστιο προβάδισμα και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών καθώς προηγείται με 65% έναντι 35% της Le Pen.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Macron φέρεται να είναι μπροστά της Le Pen στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Όσον αφορά τον έτερο υποψήφιο, τον Francois Fillon, ο οποίος εξακολουθεί να πλήττεται από σειρά σκανδάλων, παραμένει τρίτος με 20% και εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.
Ανάμεσα στα κριτήρια βάσει των οποίων ψήφισαν οι ερωτηθέντες περιλαμβάνονται αρχικά το πρόγραμμα του υποψηφίου (63%), η ικανότητά του να φέρει νέες ιδέες (57%), η επιθυμία ο υποψήφιός τους να κερδίσει στις εκλογές (56%), η ειλικρίνεια του υποψηφίου (54%).
Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται (πολύ ή αρκετά) για τις προεδρικές εκλογές, ενώ το 18% υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα ή αδιαφορεί τελείως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης