Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνονται οι απώλειες στο πετρέλαιο - Για πρώτη φορά μέσα στο 2017 το αργό βρίσκεται κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι

Διευρύνονται οι απώλειες στο πετρέλαιο - Για πρώτη φορά μέσα στο 2017 το αργό βρίσκεται κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι
Το Brent καταγράφη σημαντική πτώση της τάξεως του -1,73% στα 52,19 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντικές απώλειες συνεχίζει να καταγράφει το πετρέλαιο, διευρύνοντας την πτώση που κατέγραφε νωρίς το πρωί, ωθώντας μάλιστα τον μαύρο χρυσό στις χαμηλότερες τιμές που έχει καταγράψει κατά το τρέχον έτος.
Συγκεκριμένα, περί τις 1:55 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,73% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που οι απώλειες στο αργό είναι μεγαλύτερες, στο -1,87% και τα 49,34 δολ. ανά βαρέλι.
Μάλιστα, η τρέχουσα τιμή του αργού πετρελαίου είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή.
Παρά το γεγονός ότι οι λόγοι για αυτή τη "βουτιά" δεν είναι σαφείς, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές σταμάτησαν πλέον να "ποντάρουν" στο πετρέλαιο, εγκαταλείποντας τις θέσεις που είχαν μακροπρόθεσμα.
Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα σημαντικό selloff, με τους αναλυτές μάλιστα να προειδοποιούν ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση, το αργό θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 42 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζουμε ότι η αναπάντεχη άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα είχε αρχίσει ήδη να ασκεί ισχυρές πιέσεις από νωρίς στον μαύρο χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης