Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Μπροστά το CDU με 32% έναντι 31% του SPD

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Μπροστά το CDU με 32% έναντι 31% του SPD
Αυξάνεται διαρκώς η δυναμική των Σοσιαλδημοκρατών στο δρόμο προς τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου
Μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών του Schulz.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap η οποία έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, το CDU προηγείται οριακά με 32% έναντι 31% που λαμβάνει το SPD.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο που δείχνει τη δυναμική των Χριστιανοδημοκρατών να μειώνεται (κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του ίδιου ινστιτούτου), την ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύουν τα ποσοστά τους (+3%).
Βάσει της δημοσκόπησης, στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) με 11% και ακολουθούν οι Πράσινοι και το αριστερό Die Linke με 8%.
Στη Βουλή εισέρχεται και το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) καθώς λαμβάνει το 6%, όταν το όριο εισόδου στη Bundestag είναι 5%.
Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών, πρώτος είναι ο Wolfgang Schaeuble με 65% και ακολουθεί η Angela Merkel με 60%, ποσοστό που είναι και το υψηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2015.
Η δημοτικότητα του Martin Schulz ανέρχεται στο 52%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης