Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Ξεκινάει την Τρίτη (14/3) ο τρίτος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα

tags :
Συριακή κρίση: Ξεκινάει την Τρίτη (14/3) ο τρίτος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα
Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Kairat Abdrakhmanov, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Τουρκία, Ρωσία και Ιράν στις συνομιλίες
Ξεκινάει άυριο Τρίτη (14/3) ο τρίτος γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό ζήτημα στην Αστάνα του Καζακστάν, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα (13/3) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Kairat Abdrakhmanov.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση θα είναι διάρκειας δύο ημερών, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν.
"Για την ώρα δε μπορούμε να πούμε ποιος άλλος θα συμμετάσχει στις συνομιλίες", δήλωσε ο Abdrakhmanov, για να προσθέσει ότι "αναμένουμε την επιβεβαίωση και από άλλους συμμετέχοντες".
Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό η πλευρά της αντιπολίτευσης να μη βρεθεί στην Αστάνα, καθώς έχει ζητήσει την αναβολή της συνάντησης μέχρι τις 20 Μαρτίου, λόγω παραβιάσεων της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός.
Όπως τόνισε ο Abdrakhmanov, έχουν σταλθεί προσκλήσεις και προς τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία, με την τελευταία μάλιστα να αποτελεί "εκπρόσωπο-κλειδί" για τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις συνομιλίες.
"Η μορφή και η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών εξαρτόνται από τις χώρες-εγγυητές, οι οποίες είναι η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν", πρόσθεσε ο Abdrakhmanov.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας, Mevlut Cavusoglu και Sergey Lavrov, είχαν τηλεφωνική συνομιλία για το εν λόγω ζήτημα, καθώς και τρόπους διατήρησης της κατάπαυσης πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης