Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η Merkel θα προειδοποιήσει με εμπορικά «αντίποινα» τον Trump για τον προστατευτισμό του

tags :
Spiegel: Η Merkel θα προειδοποιήσει με εμπορικά «αντίποινα» τον Trump για τον προστατευτισμό του
Η υπεράσπιση του εξαγωγικού προσανατολισμού της γερμανικής οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας για τη Merkel προκειμένου να ενισχύσει τη δημοσκοπική της θέση ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου 2017
Σαφή προειδοποίηση θα απευθύνει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump κατά τη συνάντησή τους αύριο (14/3) στην Ουάσιγκτον.
Η Merkel θα ξεκαθαρίσει στον Trump, πως οι προτεινόμενες φορολογικές αλλαγές του ενδέχεται να προκαλέσουν αντίποινα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, σύμφωνα με το Spiegel.
Η γερμανική κυβέρνηση αναθεωρεί τη στάση της, όσον αφορά στους δασμούς, τους οποίους προτίθεται να προχωρήσει η αμερικανική κυβέρνηση για τα εισαγόμενα προϊόντα. 
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα διαμηνύσει στον Λευκό Οίκο, πως το «προστατευτικό δασμολόγιο» παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σύμφωνα το Spiegel.
Σε μία τέτοια περίπτωση η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε κλιμακωτά να επιβάλλει υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ. Επίσης η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και τις κοινωνικές εισφορές, καθιστώντας την πιο ελκυστική για τις διεθνείς εταιρείες.
Το εμπόριο θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Merkel -  Trump.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε την Πέμπτη 9/3/2017, πως  θα δώσει μάχη για να διατηρηθεί το ελεύθερο εμπόριο και μια ισχυρή Ευρώπη, καλώντας την ΕΕ να συνεχίσει τις εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση του προστατευτισμού εκ μέρους του Trump.
Η υπεράσπιση του εξαγωγικού προσανατολισμού της γερμανικής οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας για τη Merkel προκειμένου να ενισχύσει τη δημοσκοπική της θέση ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου 2017.
Η χώρα είχε εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ πάνω από 8% του ΑΕΠ της το 2016, ενώ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Ιανουάριο 2017 στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο 2012.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης