Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Χωρίς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ξεκινούν οι συνομιλίες στην Αστάνα

tags :
Συριακή κρίση: Χωρίς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ξεκινούν οι συνομιλίες στην Αστάνα
Η πλευρά της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι κύριος λόγος της αποχής είναι η απροθυμία της Ρωσίας να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές
Χωρίς εκπροσώπους από την πλευρά της αντιπολίτευσης ξεκινάνε σήμερα Τρίτη (14/3) οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα για το συριακό ζήτημα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους στη μη τήρηση της κατάπαυσης πυρός.
Η εν λόγω εξέλιξη θεωρείται "έκπληξη" κατά τους ρώσους, οι οποίοι μάλιστα εκτμούν ότι λόγοι για τους οποίους η αντιπολίτευση απέχει από τις συνομιλίες δεν είναι πειστικοί.
Συγκεκριμένα, οι αντάρτες δήλωσαν σήμερα ότι δε θα παρευρεθούν στην Αστάνα, λόγω της απροθυμίας της Ρωσίας να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές, καθώς και λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης Assad να τηρήσει την κατάπαυση πυρός.
Ωστόσο, η συριακή κυβέρνηση αντέδρασε έντονα μετά τη σχετική ανακοίνωση, κατηγορώντας την Τουρκία ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στη συμφωνία της Αστάνα, επηρεάζοντας την απόφαση των ανταρτών.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με τους σύρους αντάρτες, προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως εξαιρετικά πολύπλοκες "λόγω των σημαντικών διαφορών στις προσεγγίσεις των διαφόρων χωρών¨, προσθέτοντας παράλληλα ότι "οι εργασίες συνεχίζονται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης