Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Macron - Υπόνοιες ότι ευνόησε συγκεκριμένη εταιρεία το 2016

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Macron - Υπόνοιες ότι ευνόησε συγκεκριμένη εταιρεία το 2016
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να εξακριβωθεί, εάν ο Macron ευνόησε μία εταιρεία σε ένα ταξίδι του το 2016 στο Λας Βέγκας, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας
Έρευνα σε βάρος του ανεξάρτητου προεδρικού υποψήφιου για τις εκλογές της 23ης Απριλίου 2017, Emmanuel Macron, διέταξε η εισαγγελία του Παρισιού.
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να εξακριβωθεί, εάν ο Macron ευνόησε μία εταιρεία σε ένα ταξίδι του το 2016 στο Λας Βέγκας, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας. 
Η εισαγγελία του Παρισιού παρήγγειλε την έρευνα, μετά την υποβολή μίας έκθεσης της Γενικής Επιθεώρησης Οικονομικών.
Βάσει των στοιχείων αυτών,υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Macron ευνόησε την εταιρεία Havas, όταν της ανέθεσε χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, να οργανώσει μια συνάντηση με Γάλλους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας.
Το συνολικό κόστος για το γαλλικό δημόσιο ανήλθε σε 381.759 ευρώ ενώ η διερεύνηση του θέματος ξεκίνησε μετά από αίτηση του σημερινού Γάλλου υπουργού Οικονομικών Michel Sapin, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard.
Μάλιστα βάσει της έκθεσης δεν αποκλείεται να επιβαρυνθεί με πρόσθετες κατηγορίες ο ανεξάρτητος υποψήφιος.
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Francois Hollande, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας στις επικείμενες εκλογές, αρνείται κάθε ευθύνη στην υπόθεση αυτή.
«Το υπουργείο μου, όταν ήμουν υπουργός, τηρούσε πάντα τους κανονισμούς όσον αφορά τους διαγωνισμούς» διαβεβαίωσε πρόσφατα.
Σημειώνεται πάντως ότι πολλοί συνεργάτες του στο υπουργείο ήταν πρώην υπάλληλοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Havas.
Ο νυν υπουργός Οικονομίας Michel Sapin έχει διαβεβαιώσει ότι ο Μακρόν, το επιτελείο του και το υπουργείο δεν ευθύνονται για την υπόθεση αυτή.
«Πρόκειται για μια δυσλειτουργία του Business France», υποστήριξε, αναφερόμενος σε έναν οργανισμό που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης