Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 40 ετών η ανεργία τον Ιανουάριο 2017 - Στο 4,7%

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 40 ετών η ανεργία τον Ιανουάριο 2017 - Στο 4,7%
Οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν τα εν λόγω στοιχεία να παραμείνουν αμετάβλητα
Σε χαμηλό άνω των σαράντα ετών βρέθηκε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/3) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την αύξηση των μισθών ωστόσο να καταγράφει επιβράδυνση.
Συγκεκριμένα, η ανεργία για την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου υποχώρησε κατά -0,1% στο 4,7% συνολικά, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τα μέσα του 1975, ενώ η απασχόληση αυξήθηκε κατά 92 χιλ. θέσεις εργασίας.
Τα εν λόγω αποτελέσματα κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν η ανεργία στη χώρα να παραμείνει αμετάβλητη.
Ωστόσο, όπως έδειξαν τα στοιχεία, η αύξηση του πληθωρισμού έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την άνοδο των μισθών, καθώς οι καταναλωτές χαλιναγωγούν τις δαπάνες τους, προκαλώντας ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες.
Αναλυτικότερα, οι μισθοί για το εν λόγω τρίμηνο αυξήθηκαν μόλις κατά +0,8%, καταγράφοντας τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα τέλη του 2014.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έρχονται σε μία ιδιαιτέρως σημαντική χρονική περίοδο για τη χώρα, καθώς η πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρπωαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης