Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bozdag (Τουρκία): Η Γερμανία οφείλει να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες

Bozdag (Τουρκία): Η Γερμανία οφείλει να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Bekir Bozdag, τόνισε ότι το Βερολίνο οφείλει να βοηθήσει την Άγκυρα στα ζητήματα της τρομοκρατίας και των πραξικοπηματιών
Οξύτατη κριτική απέναντι στη Γερμανία άσκησε σήμερα (16/3) ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdag, μέσω επιστολής που έστειλε στον ομόλογό του, καλώντας παράλληλα το Βερολίνο να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες.
Συγκεκριμένα, ο Bozdag κατηγόρησε τη Γερμανία ότι στηρίζει την τρομοκρατία, στοχεύει τους τούρκους υπήκοους, και δεν λαμβάνει υπόψην της δημοκρατικές αξίες, ενώ παράλληλα εξέφρασε διάφορες ανησυχίες.
Σημειώνεται ότι η επιστολή του τούρκου υπουργού αποτελεί απάντηση προς αντίστοιχη επιστολή που είχε στείλει πριν από δύο εβδομάδες ο γερμανός ομόλογός του, Heiko Mass, αναφορικά με την κράτηση του δημοσιογράφου Deniz Yucel.
Στην απάντησή του, ο Bozdag τόνισε ότι ο Yucel συνελήφθη με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας και όχι λόγω της δημοσιογραφίας του, ενώ πρόσθσε ότι το δικαστήριο θα λάβει την απόφασή του για το ζήτημα χωρίς να δεχθεί εξωτερικές επιρροές.
Επιπλέον, ο τούρκος υπουργός επεσήμανε και τα ζητήματα της αύξησης στην ισλαμοφοβία, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στην Ευρώπη, αναφέροντας μάλιστα περιπτώσεις επιθέσεων στη Γερμανία που είχαν ως στόχο πολίτες τουρκικής καταγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω επιστολή έρχεται εν μέσω μίας περιόδου έντονων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την υπόλοιπη Ευρώπη, με αφορμή την εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 14ης Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης