Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στην Γερμανία κατά τους δημοψηφίσματος Erdogan

Reuters: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στην Γερμανία  κατά τους δημοψηφίσματος Erdogan
Πολλοί εκτιμούν ότι μια νίκη του Erdogan στο δημοψήφισμα θα προκαλέσει περισσότερες εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ
Περισσότεροι από 9 χιλιάδες κούρδοι που ζουν στη Γερμανία διαδήλωσαν σήμερα (18/3) στη Φρανκφούρτη ενάντια στο δημοψήφισμα του τούρκου προέδρου που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου.
Οι διαδηλωτές αποκαλούσαν τον Erdogan τρομοκράτη ενώ ζητούσαν την απελευθέρωση του επί χρόνια φυλακισμένου ηγέτη του PKK Abdullah Ocalan ανεμίζοντας σημαίες με την εικόνα του.



Όπως αναφέρει το Reuters, οι χιλιάδες κούρδοι συγκεντρώθηκαν στην Φρανκφούρτη, παρότι το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την ΕΕ όσο και τις ΗΠΑ και η δράση του είναι απαγορευμένη στη Γερμανία.
«Οι ευρωπαίοι πρέπει να μας ακούσουν, να δουν πόσα έχουμε υποφέρει και να μας βοηθήσουν» ανέφεραν διαδηλωτές ενώ ζητούσαν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία.



Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τη διαδήλωση σε μια τεταμένη περίοδο στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, παρότι η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει δώσει την έγκρισή της για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Γερμανία.
Πολλοί ωστόσο εκτιμούν ότι εάν ο Erdogan καταφέρει να κερδίσει το δημοψήφισμα και να ενισχύσει τις εξουσίες του οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ θα βρεθούν σε ακόμη πιο άσχημη κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης