Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kalin (εκπρ. Erdogan): Η Γερμανία υποστηρίζει ξεκάθαρα την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες

Kalin (εκπρ. Erdogan): Η Γερμανία υποστηρίζει ξεκάθαρα την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες
Η Γερμανία επέτρεψε στους τρομοκράτες του PKK να διαδηλώσουν στην Φρανκφούρτη κι όχι στην τουρκική κυβέρνηση 
«Η Γερμανία υποστηρίζει ξεκάθαρα την τρομοκρατία» δήλωσε σήμερα (18/3) ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin με αφορμή την άδεια που έδωσε η γερμανική κυβέρνηση στους Κούρδους να πραγματοποιήσουν διαδήλωσε στη Φραγκφούρτη κατά του δημοψηφίσματος Erdogan.
«Εμείς για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι στις 16 Απριλίου δεν θα αποφασίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το τουρκικό έθνος», πρόσθεσε, τονίζοντας πως το Σάββατο επετράπη από τις γερμανικές αρχές πορεία των οπαδών του κουρδικού κόμματος PKK, το οποίο η Άγκυρα έχει κατονομάσει ως τρομοκράτες, ενώ αντιθέτως δεν επετράπησαν οι ομιλίες των Τούρκων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης.
Όμως οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας βρίσκονται και πάλι σε τεντωμένο σκοινί μετά την δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης πως δεν πιστεύει ότι οπαδοί του Gulen βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα του Ιουλίου.
Μάλιστα, με γραπτή του δήλωση προς τους Τούρκους μετανάστες που βρίσκονται στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος του Tayyip Erdogan τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να εξηγήσει κανείς τον ισχυρισμό των γερμανικών αρχών ότι η συνάντηση εκλεγμένων εκπροσώπων της Τουρκίας με πολίτες, είναι επικίνδυνη, ενώ αντιμετωπίζουν τους τρομοκράτες ως νόμιμους φορείς», εννοώντας προφανώς τους οπαδούς του Gulen και τους Τούρκους που ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.
«Είναι ξεκάθαρο πως υποστηρίζει την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Kalin και συνέχιζε λέγοντας πως «εκείνοι, οι οποίοι προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την εχθρική στάση με την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθε, θα πρέπει να ενεργούν πιο σοβαρά».
Τόνισε, δε, πως οι απαγορεύσεις ομιλιών, όπως αυτή του Σαββάτου στη Φρανκφούρτη, ισοδυναμούν με προσπάθεια παρέμβασης στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης