Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Hamon επιτίθεται στους αντιπάλους του για να γλιτώσει τους Σοσιαλιστές από ταπεινωτική ήττα

Γαλλία: Ο Hamon επιτίθεται στους αντιπάλους του για να γλιτώσει τους Σοσιαλιστές από ταπεινωτική ήττα
Μετά από μια δυναμική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Hamon δυσκολεύται να διατηρήσει τη δυναμική της
Να τονώσει τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού κόμματος προσπάθησε ο υποψήφιους του κόμματος Benoît Hamon, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του σε μια προσπάθεια να σκαρφαλώσει πάνω από την 4η θέση που τον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και κατ επέκταση μένει εκτός του 2ου γύρου.
«Όλα αρχίζουν σήμερα, όλα αρχίζουν με εσάς, όλα αρχίζουν από εσάς», είπε, φανερά συγκινημένος, στους 20.000 υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.
Μετά από μια δυναμική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Hamon συνάντησε δυσκολίες να διατηρήσει τη δυναμική της. Ελπίζει ότι αυτή η συγκέντρωση, στην οποία επιτέθηκε με δριμύτητα στους αντιπάλους του, θα τον βοηθήσει να αυξήσει τα ποσοστά του.
Ο Hamon ζήτησε από το πλήθος να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας.
Έκανε επίσης πολλές ιστορικές αναφορές, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της διεθνούς κατάστασης και παρουσίασε "το όραμά του για τη Δημοκρατία και τη Γαλλία".
Απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά ο Σοσιαλιστής υποψήφιος υπερασπίστηκε μια Γαλλία "ανοιχτή, γενναιόδωρη, αλληλέγγυα, καινοτόμα".
Χλεύασε για παράδειγμα τη λεγόμενη "ρήτρα Μολιέρου" με την οποία επιβάλλεται στους εργάτες στα δημόσια έργα να μιλούν γαλλικά και είπε ότι πρόκειται για μια "πρόταση της δεξιάς" την οποία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει χαρακτηρίσει "υποκριτική".
"Και όλα αυτά για να γίνουμε αρεστοί σε ποιον;
Στη Marine LePen", την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις εκλογές, πρόσθεσε.
"Το κόμμα του χρήματος έχει υπερβολικά πολλούς υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές.
Αυτό το κόμμα του χρήματος έχει πολλά ονόματα, πολλά πρόσωπα, ακόμη και πολλά κόμματα", είπε επίσης στρέφοντας τα πυρά του στον πρώην υπουργό Οικονομίας E. Macron,τον υποψήφιο της δεξιάς F. Fillon και τη M. LePen.
Στην ομιλία του επανέλαβε επίσης ορισμένα από τα κυριότερα σημεία του πολιτικού προγράμματός του, όπως είναι η εφαρμογή του καθολικού εισοδήματος που "συμφιλιώνει" τον άνεργο με τον εργαζόμενο και η νομιμοποίηση της κάνναβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης