Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σήμερα το πρώτο debate των 5 υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα – Στις 23/4 ο α’ γύρος των εκλογών

tags :
Γαλλία: Σήμερα το πρώτο debate των 5 υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα – Στις 23/4 ο α’ γύρος των εκλογών
Αντιμέτωποι Marine Le Pen, Emmanuel Macron, Francois Fillon, Jean Luc Melanson και Benoit Hamon
Το πρώτο τηλεοπτικό debate των πέντε κύριων υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις θέσεις τους και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.
Σύμφωνα με τις έως σήμερα δημοσκοπήσεις, οι επικρατέστεροι για να περάσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (θα γίνει στις 7 Μαΐου) είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Emmanuel Macron και η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Χθεσινή δημοσκόπηση του Odoxa φέρνει πρώτο τον Macron με 26,5% στον πρώτο γύρο έναντι 26% της Le Pen έναντι 19% του Francois Fillon.
Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, ο Macron θα επικρατήσει και στο δεύτερο γύρο με 64% έναντι 36% της Marine Le Pen.
Οι 5 υποψήφιοι, ανάμεσα τους ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Jean Luc Melanson και ο σοσιαλιστής Benoit Amon θα επιδιώξουν να κερδίσουν πολιτικούς πόντους αναμετρώμενοι σε τρεις ενότητες για το κοινωνικό μοντέλο, για το οικονομικό μοντέλο και για τη θέση της Γαλλίας στον κόσμο.
Και οι 5 θα ρίξουν το κύριο βάρος τους στους αναποφάσιστους, καθώς το 40% υποστηρίζει ότι «ενδέχεται ακόμη να αλλάξουν άποψη» και μόνο τα δύο τρίτα των εκλογέων είναι σίγουροι ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης