Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Πρωθυπουργός Ιαπωνίας): Μαζί με τη Γερμανία οφείλουμε να ηγηθούμε στο ελεύθερο εμπόριο

Abe (Πρωθυπουργός Ιαπωνίας): Μαζί με τη Γερμανία οφείλουμε να ηγηθούμε στο ελεύθερο εμπόριο
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν αποκομίσει τα οφέλη του εμπορίου
Κάλεσμα προς τη Γερμανία προκειμένου να εργαστούν από κοινού για την προάσπιση του ελεύθερου εμπορίου απηύθυνε χθες (19/3) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ανόβερο, στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης CeBIT.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Abe, "η Γερμανία και η Ιαπωνία έχουν ένα κοινό στοιχείο, καθώς έχουν φτάσει μέχρι εδώ επειδή έχουν αποκομίσει τα οφέλη του εμπορίου και τον επενδύσεων", εκδηλώλοντας παράλληλα την επιθυμία του η χώρα να αποτελέσει "πρωταθλητή" στους εν λόγω τομείς.
"Η Ιαπωνία, έχοντας μεγαλώσει μέσα από το ελεύθερο εμπόριο και τις επενδύσεις, επιθυμεί να γίνει ο πρωταθλητής υπεράσπισης των ανοιχτών συστημάτων, παράλληλα με τη Γερμανία", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Abe.
Σημειώνεται ότι η ετήσια εκθεση CeBIT αφορά το εμπόριο, και κυρίως τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ψηφιακές επιχειρήσεις, ενώ εντός των παρευρισκομένων ήταν και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η ομιλία του Abe στη Γερμανία έρχεται μόλις μία βδομάδα μετά τις συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών με τη διοίκηση Donald Trump, με τη Merkel να συναντά τον πλανητάρχη, ενώ ο Abe υποδέχθηκε στην Ιαπωνία τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Rex Tillerson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης