Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noyer (EKT): Αποκλείεται η διάσπαση της ευρωζώνης - Η πολιτική της ΕΚΤ θα "ανταμειφθεί"

tags :
Noyer (EKT): Αποκλείεται η διάσπαση της ευρωζώνης - Η πολιτική της ΕΚΤ θα
Η τήρηση της αυστηρής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δεν προβαίνει σε μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, «θα ανταμειφθεί» από τις αγορές, καθώς θα διατηρήσει τη σταθερότητα των τιμών και «θα προστατεύσει» την αξία του ευρώ, εκτιμά ο Κριστιάν Νουαγιέ, Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλία και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.
Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παρέχουν μια μόνιμη υποστήριξη για ρευστότητα, καθώς η κρίση χρέους απειλεί τώρα τη Γερμανία και τη Γαλλία, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στην Ευρώπη, τόνισε ο Νουαγιέ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο οικονομικό φόρουμ Paris Europlace στο Τόκιο.
Αναφορικά με την Ιταλία, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι η οικονομία της Ιταλίας είναι κατά βάση «υγιής» και θα είναι σε θέση να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγόρων, αν δείξει δημοσιονομική πειθαρχία, αποκλείοντας την κατάρρευση της ευρωζώνης. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι η Ιταλία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ενδεχόμενη στήριξη, εάν οι επενδυτές εξακολουθούν να ανεβάζουν το κόστος δανεισμού της.
«Η Ιταλία δεν πρέπει να θεωρείται μια αδύναμη οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νουαγιέ στους δημοσιογράφους στο Τόκιο. Και υπογράμμισε ότι «η διάσπαση της ζώνης του ευρώ είναι εκτός συζήτησης. Δεν υπάρχει σχέδιο Β».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης