Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος για την Ιρλανδία ο Όλι Ρεν - Βλέπει «φως στην άκρη του τούνελ»

Αισιόδοξος για την Ιρλανδία ο Όλι Ρεν - Βλέπει «φως στην άκρη του τούνελ»
Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ιρλανδικής οικονομίας εξέφρασε με άρθρο του στην ιρλανδική Irish Examiner ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν.
Οι Ιρλανδοί μπορούν να δουν «φως στην άκρη του τούνελ» καθώς η χώρα κάνει πρόοδο στην βελτίωση των δημοσιονομικών της και των τραπεζών της, ένα χρόνο μετά από τη διάσωσή της, τονίζει ο Επίτροπος.
Όπως επισημαίνει στο άρθρο του, η χώρα, η οποία έλαβε βοήθεια 67,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ πριν από ένα χρόνο, θα καταφέρει να επιστρέψει ξανά στις αγορές χάρη στην πρόοδο που έχει γίνει αναφορικά με τον έλεγχο του ελλείμματος.
Διευκρινίζοντας ότι το να γίνουν όσα έχουν γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και υψηλής ανεργίας ήταν πολύ δύσκολο, αλλά, όπως λέει, η μείωση του επιτοκίου από τους Ευρωπαίους ηγέτες τον Ιούλιο στα δάνεια της Ιρλανδίας, ενίσχυσε περαιτέρω την ικανότητα της χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της.
«Είναι σημαντικό για τους Ιρλανδούς να αντιληφθούν ότι παρά τις ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες που πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια, τώρα βλέπει φως στο τούνελ», επισημαίνει στο άρθρο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης