Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Στο 34% το CDU της Merkel, στο 32% οι Σοσιαλδημοκράτες του Schulz

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Στο 34% το CDU της Merkel, στο 32% οι Σοσιαλδημοκράτες του Schulz
Αυξάνει τα ποσοστά του το SPD και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τους Χριστιανοδημοκράτες
Μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών του Martin Schulz, οι οποίοι παρά την πρόσφατη ήττα τους στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Saarland, εξακολουθούν να διατηρούν τη δυναμική τους και να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από τον βασικό αντίπαλο τους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και τον τηλεοπτικό σταθμό RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), παρέμεινε σταθερή στο 34%, ενώ το SPD κέρδισε μία μονάδα και έφτασε το 32%.
Βάσει της μέτρησης αυτής, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λαμβάνει το 7% (μείωση δύο μονάδων σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του ίδιου ινστιτούτου), το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό του από τον Νοέμβριο του 2015.
Αντίθετα, το αριστερό Die Linke κέρδισε μία μονάδα, φτάνοντας το 8%, γεγονός που το αναγάγει σε τρίτη δύναμη, ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν σταθεροί στο 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης