Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών της διαπραγμάτευσης για το Brexit ανακοινώσει η ΕΕ – Θα σταλεί στους «27»

tags :
Το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών της διαπραγμάτευσης για το Brexit ανακοινώσει η ΕΕ – Θα σταλεί στους «27»
Για ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων θα κάνει λόγο το προσχέδιο
Το προσχέδιο με τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ΕΕ.
Το προσχέδιο θα σταλεί στους «27» της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk θα στείλει στους ηγέτες των άλλων 27 χωρών-μελών της ΕΕ τις κατευθυντήριες γραμμές που προτείνει για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, προτού παρουσιάσει τις βασικές αρχές στη Μάλτα, η οποία και εκτελεί χρέη προέδρου της ΕΕ για το τρέχων εξάμηνο.
Όταν αυτές οι κατευθύνσεις εγκριθούν από τους ηγέτες σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 29 Απριλίου, θα ανοίξει ο δρόμος για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο θα εκφράζει την επιμονή εξ αρχής των 27 για μια «ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων».
Αυτό για πολλούς σημαίνει ότι η Βρετανία θα έχει πιο περιορισμένη πρόσβαση σε αγορές της ΕΕ εάν αρνηθεί να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σύστημα κεντρικών κανόνων και κοινών συνεισφορών στον προϋπολογισμό.
Σε ανακοίνωση των «27» μετά την επιστολή May με την οποία ενεργοποιήθηκε το Brexit υπογραμμιζόταν ότι «η ΕΕ θα λειτουργήσει ως ένα σώμα και θα προφυλάξει τα συμφέροντά της.
Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η μείωση της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου στους πολίτες μας, τις επιχειρήσεις μας και τα κράτη-μέλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης