Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός - Στο -0,22% και τα 1.242.20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός - Στο -0,22% και τα 1.242.20 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές θέτουν ως νέο τεχνικό επίπεδο αντίστασης τα 1.234 δολ. ανά ογγιά
Πτωτικά κινείται σήμερα Παρασκευή (31/3) ο χρυσός, λόγω των νέων θετικών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, με το πολύτιμο μέταλλο μάλιστα να βρίσκεται κοντά στη χαμηλότερη τιμής της τρέχουσας εβδομάδας, η οποία ήταν περίπου στα 1.240 δολ. ανά ουγγιά.
Συγκεκριμένα, περί τις 2:07 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.242,20 δολ. ανά ουγγιά, με τους αναλυτές να θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης, γεγονός που τους οδηγεί να θέσουν ως νέο τεχνικό επίπεδο αντίσταση τα 1.234 δολ. ανά ουγγιά.
Η επί τα βελτίω αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου, οδηγώντας αρκετούς επενδυτές μακρία από τον χρυσό.
Παράλληλα, τα επίσης θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας ενισχύουν περεταίρω τη δυναμική της οικονομίας της χώρας, ασκώντας σημαντικές πιέσεις προς το πολύτιμο μέταλλο.
Να σημειώσουμε πως καθοριστικό ρόλο για την πορεία του χρυσού κατά το κλείσιμο της τρέχουσας εβδομάδας θα διαδραματίσουν οι σημερινές ομιλίες τόσο του προέδρου της New York Fed, William Dudley, όσο και του ομολόγου του στη Minneapolis Fed, Neel Kashkari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης