Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Περιμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται στη Γερμανία να υπακούν στους νόμους μας

Merkel: Περιμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται στη Γερμανία να υπακούν στους νόμους μας
Θα πρέπει να σέβονται την ανεκτικότητα, την ανοικτή κοινωνία και την θρησκευτική ελευθερία
«Οι πρόσφυγες στη Γερμανία θα πρέπει να σέβονται την ανεκτικότητα, την ανοικτή κοινωνία και την θρησκευτική ελευθερία» δήλωσε η A. Merkel μέσω της διαδικτυακής επικοινωνίας της με τους πολίτες.
Η γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθεί από ένα Σύρο πρόσφυγα που ζει στη Γερμανία υπογράμμισε με νόημα ότι «αναμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς να υπακούν στους νόμους μας».
Οι δηλώσεις Merkel έρχονται την ώρα που σημαίνοντα στελέχη του κόμματός της CDU αξίωναν την απαγόρευση των ξένων χρηματοδοτήσεων σε ισλαμικά τεμένη στη Γερμανία.
Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι «είναι κεφαλαιώδους σημασίας το γεγονός οι νέο αφιχθέντες να σέβονται και να κατανοούν τις φιλελεύθερες αξίες που διέπουν τη μοντέρνα Γερμανία, όπως η ανεκτικότητα, η ανοικτή κοινωνία, η θρησκευτική ελευθερία, ή ελευθερία της γνώμης».
Η Merkel πάντως, που διεκδικεί την πέμπτη θητεία στην καγκελαρία εν μέσω επιθέσεων που δέχεται για την μεταναστευτική πολιτική της ζήτησε από τους Γερμανούς να επιδείξουν με τη σειρά τους ανοικτό μυαλό.
«Γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα για τη Συρία, γνωρίζουμε λιγοστά για το Ιράκ, ή τις Αφρικανικές χώρες.
Και θα πρέπει να το δούμε αυτό ως μία ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερες εμπειρίες», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τις ανησυχίες που το μεταναστευτικό κι η πολιτική των ‘ανοικτών θυρών’ της Merkel έχει εγείρει μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματός της CDU, η δεύτερη τη τάξει στους Χριστιανοδημοκράτες Yulia Klecner αξίωσε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους μουσουλμάνους κληρικούς και να απαγορευθούν οι έξωθεν χρηματοδοτήσεις σε τεμένη της Γερμανίας, απηχώντας ανάλογες απόψεις στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης