Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο πρόεδρος Trump έτοιμος να χτυπήσει τη Βόρεια Κορέα ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της Κίνας

FT: Ο πρόεδρος Trump έτοιμος να χτυπήσει τη Βόρεια Κορέα ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της Κίνας
Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον κινέζο ομόλογό του Xi Jinping την ερχόμενη εβδομάδα στη Φλόριντα 
Ετοιμοπόλεμος απέναντι στην κυβέρνηση της Βορείου Κορέας δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Σε αποκλειστικό τους δημοσίευμα οι Financial Times υποστηρίζουν ότι «ο πρόεδρος Trump έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στις προκλήσεις τις Πιονγκ Γιανγκ ακόμη κι αν κανένα άλλα κράτος, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, δεν συνδράμουν».
Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον κινέζο ομόλογό του Xi Jinping στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση στην προεδρική κατοικία στη Φλόριντα στα μέσα της εβδομάδα.
«Η Κίνα επηρεάζει σημαντικά τη Βόρεια Κορέα και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μας βοηθήσει ή όχι. Εάν μας βοηθήσει θα είναι προς όφελος της Κίνας διαφορετικά δεν θα είναι καλό για κανένα» τόνισε ο Trump.
Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας λέγοντας ότι «εάν η Κίνα δν θέλει να επιλύσει το πρόβλημα της Βορείου Κορέας θα το κάνουν οι ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον θεωρεί την Βόρεια Κορέα «μόνιμη απειλή για τις ΗΠΑ» με τον σύμβουλο ασφαλείας του προέδρου, McFarland να δηλώνει οτι «υπάρχει πραγματικά πιθανότητα η Βόρεια Κορέα να είναι σε θέση να χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικό πύραυλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης