Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Ο εμπορικός προστατευτισμός «πληγώνει» τις οικονομίες μακροπρόθεσμα

Merkel: Ο εμπορικός προστατευτισμός «πληγώνει» τις οικονομίες μακροπρόθεσμα
Ο Trump ισχυρίζεται, ότι δεν πιστεύει στον απομονωτισμό των ΗΠΑ, όμως θέλει το διεθνές εμπόριο να διεξάγεται με τρόπο «περισσότερο δίκαιο»
Ο εμπορικός προστατευτισμός «πληγώνει» τις οικονομίες μακροπρόθεσμα, όπως επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017.
Η ίδια τόνισε, ότι αν και ο προστατευτισμός προσφέρει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, μακροπρόθεσμα πλήττει την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας, σε ένα σχόλιο σαφέστατα κατευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, τις οποίες η Merkel όμως δεν κατονόμασε.
Τον περασμένο μήνα, η Γερμανίδα ηγέτιδα είχε αναφέρει μετά από συνάντησή της με τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (όχι η Γερμανία) θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν τις διμερείς τους διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.
Η Merkel έχει πολλάκις καλέσει η μορφή της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας να πραγματοποιείται εντός σαφώς καθορισμένων πολυμερών συμφωνιών μεταξύ χωρών, αντί οι μεγάλες χώρες να υιοθετούν μέτρα προστασίας των οικονομιών τους.
Ο Trump ισχυρίζεται, ότι δεν πιστεύει στον απομονωτισμό των ΗΠΑ, όμως θέλει το διεθνές εμπόριο να διεξάγεται με τρόπο «περισσότερο δίκαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης