Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Βόρεια Κορέα – Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πριν τη συνάντηση Trump – Jinping

Προκαλεί η Βόρεια Κορέα – Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πριν τη συνάντηση Trump – Jinping
Νέες προκλητικές ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα αναμένει η Ιαπωνία
Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση (6/4) των προέδρων των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi Jinping, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός ακόμα βαλλιστικού πυραύλου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.
Σύμφωνα με το στρατό της Νότιας Κορέας, η εκτόξευση του πυραύλου έγινε σήμερα από τις ανατολικές ακτές της Β.Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας..
Σημειώνει ότι οποιαδήποτε εκτόξευση που κάνει χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Βόρεια Κορέα αψηφά την απαγόρευση, θεωρώντας την καταστρατήγηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην αυτοάμυνα και την εξερεύνηση του διαστήματος.
Άλλωστε πριν δύο εβδομάδες προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο από τις ανατολικές της ακτές και νωρίτερα τον Μάρτιο εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, μερικοί από τους οποίους πλησίασαν τα 300 χιλιόμετρα από τις ακτές της.
Η Β.Κορέα θεωρείται ότι κατασκευάζει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) ο οποίος μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ.
Κατά τη συνάντηση Trump – Jinping αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις από τις ΗΠΑ προς την Κίνα προκειμένου η Β. Κορέα να τερματίσει την ανάπτυξη όπλων.
Πάντως, η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ιαπωνίας.
Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe θεωρεί πιθανή την εκδήλωση νέων προκλητικών ενεργειών από τη Βόρεια Κορέα.
Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ιαπωνία  θα συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ, αλλά και τη Νότια Κορέα προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή και την ευημερία των λαών της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης