Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σημαντική επιβράδυνση στον κλάδο υπηρεσιών τον Μάρτιο 2017 - Στις 52,9 μονάδες ο PMI

tags :
Ιταλία: Σημαντική επιβράδυνση στον κλάδο υπηρεσιών τον Μάρτιο 2017 - Στις 52,9 μονάδες ο PMI
Ο μέσος όρος για τον κλάδο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Ιταλία κατά το κλείσιμο του πρώτου τριμήνου 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Markit, με την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις νέες παραγγελίες να αναπτυύσσονται με βραδύτερους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον Μάρτιο του 2017 διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 54,1 μονάδων που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, και που αποτέλεσαν την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 14 μηνών.
Παράλληλα, ο μέσος όρος για τον κλάδο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, γεγονός που συνιστά τον υψηλότερο μέσο όρο από το τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Οι νέες εργασίες συνέχισαν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό, αν και η ανάπτυξη ήταν περισσότερο ήπια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ζήτηση από το εξωτερικό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις νέες παραγγελίες.
Σε ότι αφορά τη στελέχωση του κλάδου, αυτή αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα, παραμένοντας κοντά στα υψηλά δεκαετίας που καταγράφηκαν κατά τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού στα ανεκπλήρωτα έργα.
Ωστόσο, η αισιοδοξία των επιχειρηματιών του κλάδου για το υπόλοιπο έτος παρουσιάστικε πιο περιορισμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αν και εξακολουθεί να καταδεικνύει την πεποίθησή τους για περαιτέρω άνοδο στη δραστηριότητα της αγοράς.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης