Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Δεν πρόκειται να χρησιμοποιούσε ποτέ χημικά όπλα εναντίον του λαού μας

tags :
Muallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Δεν πρόκειται να χρησιμοποιούσε ποτέ χημικά όπλα εναντίον του λαού μας
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας απέρριψε πλήρων για ακόμα μία φορά τις κατηγορίες της Δύσης για τη χρήση σχετικών όπλων
Σε πλήρη απόρριψη των κατηγοριών από πλευράς Δύσης προχώρησε σήμερα (6/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στην πόλη Ιντλίμπ τις προηγούμενες μέρες, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή δεκάδων πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο Muallem τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επιδρομών ανατινάχθηκε μία αποθήκη οπλισμού, στην οποία είχαν αποθηκεύσει κατά το παρελθόν χημικά όπλα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι μαχητές της Al Nusra.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι ο συριακός στρατός δεν πρόκειται ποτέ να προχωρούσε στη χρήση χημικών όπλων εναντίον "του ίδιου της του λαού", αλλά ούτε και κατά τρομοκρατών.
Ερωτηθείς για το εάν η Δαμασκός θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί έρευνα για το περιστατικό στην Ιντλίμπ, ο σύρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι εμπειρίες από παρόμοιες έρευνες κατά το παρελθόν "δεν ήταν ενθαρρυντικές".
Σε ότι αφορά την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία εκφράζει τελευταία όλο και περισσότερο την επιθυμία της να "εμπλακεί" στο συριακό ζήτημα, ο Muallem δήλωσε ότι δε μπορεί να προβλέψει "τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ" για τη Συρία.
Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με την πλευρά του ΟΗΕ μάλιστα να τονίζει ότι μάι τέτοια επίθεση συνιστά "έγκλημα κατά τηνς ανθρωπότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης