Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Τερατώδες έγκλημα η επίθεση με χημικά στη Συρία - Να μη γίνονται βιαστικές εκτιμήσεις

Κρεμλίνο: Τερατώδες έγκλημα η επίθεση με χημικά στη Συρία - Να μη γίνονται βιαστικές εκτιμήσεις
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, επεσήμανε τη διαφωνία της Μόσχας απέναντι στις ισχυρισμούς ορισμένων δυτικών χωρών
Ως "τερατώδες έγκλημα" χαρακτήρισε σήμερα (6/4) την πρόσφατη επίθεση με χημικά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας το Κρεμλίνο, απορρίπτωντας ωστόσο τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι το εν λόγω περιστατικό προκλήση από το καθεστώς Assad.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, "πρόκειται πράγματι για ένα επικίνδυνο και τερατώδες έγκλημα", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι λάθος η διεθνής κοινότητα να προχωρά σε βιαστικές εκτιμήσεις.
"Η Μόσχα δε συμφωνεί με τις εκτιμήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει ορισμένες δυτικές χώρες", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Peskov, ο οποίος πρόσθεσε ότι λόγω έλλειψης πρόσβασης στο σημείο της επίθεσης, κανεί δε μπορεί ακόμα να αξιολογήσει την κατάσταση.
"Κάθε πληροφορία από την αμερικανική πλευρά ή άλλη χώρα που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στην περιοχή δε μπορεί να βασιστεί σε αντικειμενικά στοιχεία", υπογραμμίζει ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου.
Ωστόσο, παρά την απόρριψη των "βιαστικών εκτιμήσεων" από την πλευρά της Δύσης, ο Peskov τόνισε ότι το εν λόγω περιστατικό δε θα επηρεάσει το "πνεύμα συνεργασίας" που έχει δημιουργηθεί μετξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.
Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με την πλευρά του ΟΗΕ μάλιστα να τονίζει ότι μάι τέτοια επίθεση συνιστά "έγκλημα κατά τηνς ανθρωπότητας".
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επιδρομών ανατινάχθηκε μία αποθήκη οπλισμού, στην οποία είχαν αποθηκεύσει κατά το παρελθόν χημικά όπλα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι μαχητές της Al Nusra.
"Ο συριακός στρατός δεν πρόκειται ποτέ να προχωρούσε στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου της του λαού, αλλά ούτε και κατά τρομοκρατών", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Muallem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης