Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Νέα κατάπαυση πυρός ζητά ο ΟΗΕ, με σκοπό την παροχή βοήθειας

tags :
Συριακή κρίση: Νέα κατάπαυση πυρός ζητά ο ΟΗΕ, με σκοπό την παροχή βοήθειας
Ο σύμβουλος του Οργανισμού σε ανθρωπιστικά ζητήματα, Jan Egeland, χαρακτήρισε την πρόσφατη επίθεση με χημικά ως "πολύ βρώμικη κίνηση"
Νέα κατάπαυση πυρός στη Συρία, διάρκειας 72 ωρών, ζήτησε σήμερα (6/4) ο ΟΗΕ, πορκειμένου να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο σύμβουλος του Οργανισμού σε ανθρωπιστικά ζητήματα, Jan Egeland, "ζητήσαμε από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και τις ΗΠΑ το πράσινο φως προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται υπό πολιορκία στη Συρία".
Παράλληλα, ο Egeland δήλωσε ότι μέχρι στιγμής μόνο το ένα τρίτο του αρχικού αιτήματος έχει γίνει δεκτό από το συριακό καθεστώς, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο παραβιάζει τα όσα έχουν συμφωνηθεί.
"Χρειαζόμαστε μία κατάπαυση πυρός 72 ωρών για τι περιοχές στις οποίες μαίνονται οι μάχες κατά την παρούσα χρονική στιγμή", επεσήμανε ο Egeland.
Επιπλέον, ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντάς την ως μία "πολύ βρώμικη κίνηση".
"Ο πόλεμος στον οποίο πεθαίνουν περισσότερα παιδιά απ' ότι ένοπλοι άνδρες είναι ένας πολύ βρώμικος πόλεμος" τονίζει ο σύμβουλος του ΟΗΕ, για να προσθέσει ότι αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν "τα παιδιά ασφυκτιούν μέχρι θανάτου λόγω τοξικών χημικών".
Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με την πλευρά του ΟΗΕ μάλιστα να τονίζει ότι μάι τέτοια επίθεση συνιστά "έγκλημα κατά τηνς ανθρωπότητας".
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των επιδρομών ανατινάχθηκε μία αποθήκη οπλισμού, στην οποία είχαν αποθηκεύσει κατά το παρελθόν χημικά όπλα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι μαχητές της Al Nusra.
"Ο συριακός στρατός δεν πρόκειται ποτέ να προχωρούσε στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου της του λαού, αλλά ούτε και κατά τρομοκρατών", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Muallem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης