Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία - Θα περιπλέξει την κατάσταση στην περιοχή

Ιράν: Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία - Θα περιπλέξει την κατάσταση στην περιοχή
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι τέτοιος ενέργειες αναμένεται να ενισχύσουν τους τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή
Την απερίφραστη καταδίκης του απέναντι στην επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας σήμερα (7/4) το πρωί, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα το Ιράν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Bahram Qasemi, "το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες", προσθέτοντας εν συνεχεία ότι ουσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι από την εν λόγω κίνηση θα είναι οι τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
"Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία, ενώ θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή", επισημαίνει το ιρανικό ΥΠΕΞ.
Στον αντίποδα, υπέρ της επίθεσης στάθηκε η Αυστραλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Malcolm Turnbull, να τονίζει ότι η επίθεση έστειλε "ένα μήνυμα ζωτικής σημασίας" ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων.
"Η τιμωρία ήταν ανάλογη και πραγματοποιήθηκε άμεσα", τονίζει ο Turnbull, για να επαναλάβει εν συνεχεία ότι "στηρίζουμε τις ΗΠΑ στην εν λόγω άμεση δράση της".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης