Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini: Η Ε.Ε. επιδεικνύει «κατανόηση» για το σφοδρό πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Συρίας

Mogherini: Η Ε.Ε. επιδεικνύει «κατανόηση» για το σφοδρό πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Συρίας
«Η Ε.Ε. πιστεύει ακράδαντα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση [στη Συρία]... Μόνο μία πολιτική λύση... θα διασφαλίσει ειρήνη και σταθερότητα»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεικνύει «κατανόηση» για το απροειδοποίητο, σφοδρό πλήγμα των ΗΠΑ σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 με 59 πυραύλους Cruise εναντίον του συριακού στρατιωτικού αεροδρομίου Σαϊράτ - από το οποίο φέρεται να απογειώθηκε το αεροσκάφος που έπληξε με χημικά όπλα μια συριακή πόλη προ ημερών, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες- ως μέσο πρόληψης και αποτροπής της διάδοσης και χρήσης χημικών όπλων.
Αυτό επεσήμανε σε σημερινή της δήλωση η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Federica Mogherini, αναφέροντας: «Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ε.Ε., ότι πραγματοποίησαν στρατιωτικό πλήγμα στο αεροδρόμιο Σαϊράτ στη Συρία με την κατανοητή πρόθεση να προλάβουν και αποτρέψουν τη διάδοση και χρήση χημικών όπλων».
Όπως ανέφερε, «οι ΗΠΑ επίσης μας ενημέρωσαν, ότι αυτά τα πλήγματα είναι περιορισμένα και εστιασμένα στην πρόληψη και αποτροπή περαιτέρω προσφυγής σε κτηνωδίες με χημικά όπλα», για να τονίσει, ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου.
Η Mogherini επεσήμανε, ότι «η Ε.Ε. πιστεύει ακράδαντα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση [στη Συρία]... Μόνο μία πολιτική λύση... θα διασφαλίσει ειρήνη και σταθερότητα».
Για την Ε.Ε., μια «αξιόπιστη πολιτική μετάβαση» πρέπει να ξεκινήσει πρωτίστως από το στόχο της πολιτικής εκπροσώπησης των διαφόρων εθνικών και θρησκευτικών ομάδων στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης