Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morando (αναπλ. ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Το Brexit είναι μεγαλύτερη απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο παρά για την ΕΕ

Morando (αναπλ. ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Το Brexit είναι μεγαλύτερη απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο παρά για την ΕΕ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποια καταστροφική οικονομική αποτυχία για τη Βρετανία μετά το Brexit 
Πιο ρεαλιστικές και μετριοπαθείς προσεγγίσεις σχετικά με τη διαδικασία του Brexit και το πως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές οικονομία, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Enrico Morando.
Όπως δεν υπάρχει κάποιο τραγικό σενάριο σχετικά με το Brexit και υποστήριξε ότι θα υπήρχαν κίνδυνοι για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησης.
«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πιστεύω ότι το Brexit είναι μεγαλύτερη απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο παρά για την οικονομία της ΕΕ» δήλωσε.
«Δεν είναι εύκολο να κάνεις προβλέψεις, όπως εκείνοι που υπέθεσαν καταστροφικές συνέπειες.
Κατά τη γνώμη μου, αυτοί που έχουν προφητεύσει για τις τεράστιες επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν υπολογίσει τα θετικά και αρνητικά συμφέροντα και των δυο πλευρών και θα πρέπει να γίνει με ένα πιο ισορροπημένο τρόπο» δήλωσε.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις -που κι επίσημα είναι σε εξέλιξη- ο Morando είπε ότι υπάρχει μια «κάποια αυτοσυγκράτηση» από τους σχολιαστές οι οποίοι θα πρέπει να απέχουν από τον «εξτρεμισμό» και τον «ριζοσπαστισμό».
Δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχει σε μια «καταστροφική οικονομική αποτυχία» λόγω της επιλογής του, είπε ο Morando και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για αποχώρηση από την ΕΕ θα πρέπει να τηρηθεί από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών-μελών ενώ ζήτησε διαφάνεια των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης