Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη Merkel, May στον Trump για τα αμερικανικά πυραυλικά «χτυπήματα» στη Συρία

tags :
Στήριξη Merkel, May στον Trump για τα αμερικανικά πυραυλικά «χτυπήματα» στη Συρία
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar Al Assad πρέπει να λογοδοτήσει για την επίθεση με χημικά αέρια
Τη στήριξη τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump για την αμερικανική επίθεση με πυραύλους στη Συρία εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι κατόπιν τηλεφωνικών συνομιλιών, «η May και η Merkel εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ενέργεια των ΗΠΑ και συμφώνησαν με τον Donald Trump ότι έχει μεγάλη «σημασία» να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad» για την επίθεση με τοξικό αέριο.
Το πρωθυπουργικό γραφείο της May ανακοίνωσε επιπλέον πως κατά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον Trump συμφώνησαν πως υπάρχει ένα «περιθώριο» να πειστεί η Ρωσία να διαρρήξει τους δεσμούς της με τον πρόεδρο Assad καθώς και ότι δεν είναι πλέον προς το στρατηγικό της συμφέρον.
«Συμφώνησαν ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα προσφέρει μια ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος προς μια λύση η οποία θα φέρει μια διαρκή πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία» υπογράμμισε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι Trump και May επεσήμαναν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα και ιδίως η Κίνα να ασκήσουν πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης