Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στον πόλεμο που επιθυμούν οι ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στον πόλεμο που επιθυμούν οι ΗΠΑ
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κατέστησε σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει "ισχυρή οπλική δύναμη" εάν οι Ουάσινγκτον συνεχίσει τις στρατιωτικές κινήσεις της
Ηχηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (11/4) η Βόρεια Κορέα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χρησιμοποιώντας "ισχυρή οπλική δύναμη".
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για πόλεμο με την Ουάσινγκτον, στον απόηχο της πρόσφατης αποστολής αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην κορεάτικη χερσόνησο, κίνηση την οποία η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε ως "απερίσκεπτη κίνηση εισβολής".
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι οι εντάσεις μεταξύ του αμερικανού προέδρου Donald Trump και του βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un έχουν "φτάσει σε ένα σοβαρό σημείο".
"Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου επιθυμούν οι ΗΠΑ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, για να προσθέσει ότι "θα λάβουμε τα ισχυρότερα μέτρα απέναντι στους προβοκάτορες, προκειμένου να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας".
"Οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν οι εξωφρενικές ενέργειές της", καταλήγει το βορειοκορεάτικο Υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Donald Trump έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σφοδρός επικριτής του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκιάνγκ, ενώ έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίση μόνος του τη χώρα, εφόσον η πλευρά της Κίνας αρνηθεί να βοηθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης