Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η ένταση - Με πυρηνική επίθεση απειλεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ

Στο «κόκκινο» η ένταση - Με πυρηνική επίθεση απειλεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ
«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις βάσεις των Αμερικανών»
Με πυρηνική επίθεση προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ, στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της ασιατικής αυτής χώρας.
Η ανταλλαγή επιθετικών δηλώσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ εξελίσσεται την ώρα, που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.
Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ.
«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων όχι μόνο στη Νότια Κορέα και την περιοχή των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης την ηπειρωτική Αμερική» τονίζεται.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Huang Kyo An προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «μεγαλύτερες προκλήσεις» από τη Βόρεια Κορέα και διέταξε τον στρατό να εντείνει την παρακολούθηση και να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ.
«Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προκλήσεις όπως μια πυρηνική δοκιμή που θα συμπέσουν χρονικά με διάφορες επετείους όπως την "Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση"», δήλωσε ο Ηuang.
Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση σήμερα 11/4/2017, σε μία από τις δύο ετήσιες συνεδριάσεις της όπου ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα και εγκρίνονται οι στόχοι της εθνικής πολιτικής της χώρας.
Επιπλέον το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το KCNA, επισήμανε ότι η προσέγγιση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αποδεικνύει ότι οι «απερίσκεπτες ενέργειες (της Αμερικής) με στόχο την εισβολή βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη φάση».
«Δεν ικετεύσαμε ποτέ για την ειρήνη αλλά θα λάβουμε τα σκληρότερα αντίποινα εναντίον όσων μας προκαλούν προκειμένου να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με την ισχυρή δύναμη των όπλων και θα παραμείνουμε στον δρόμο που επιλέξαμε για εμάς» σημείωσε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Trump: Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Truimp έγραψε στο Twitter, πως το  Πεκίνο θα κλείσει μία καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον, αν συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.
Μάλιστα διευκρίνισε, πως τη θέση αυτή μετέφερε στον Κινέζο ομόλογό του Xi Jiping κατά τη συνάντησή τους στη Φλόριντα τον Απρίλιο 2017.
«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κινας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτούς αν επιλύσουν το Βορειοκορεατικό πρόβλημα!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠA.
«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας.
Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, θα είναι θαυμάσια.
Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!», πρόσθεσε σε μία δεύτερη ανάρτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης