Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας και Σ.Αραβίας - Στα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας και Σ.Αραβίας - Στα 56,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 53,48 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά συνεχίζει να κινείται το πετρέλαιο και σήμερα Τετάρτη (12/4), δεχόμενο ώθηση από την συνεχιζόμενη προσπαθεια Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας να μειώσουν την παραγωγή τους προκειμένου να εξισορροπήσουν την ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 53,48 δολ. ανά βαρέλι.
Βασικός λόγος που ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να ενισχύεται αποτελούν οι αναφορές από πλέυράς Σαουδικής Αραβίας ότι η κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί επέκταση της συμφωνίας μετά τον Ιούνιο του 2017, όταν και λήγει, μία προοπτική την οποία έχει ήδη συζητήσει με τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα, η χώρα του θα έχει φτάσει τον στόχο των ημερησίων περικοπών, στα 300 χιλ. βαρέλια, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους κορυφαίους ρώσους παραγωγούς, προκειμένου να εξετάσει την επέκταση της συμφωνίας.
Ωστόσο, παρά την άνοδο του πετρελαίου, οι προβληματισμοί για την παγκόσμια υπερπροσφορά εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς σήμερα αναμένονται τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας για την αμερικανική παραγωγή της περασμένης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης