Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας κατέθεσε ο Mahmoud Ahmadinejad

tags :
Ιράν: Υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας κατέθεσε ο Mahmoud Ahmadinejad
Ο Ahmadinejad διετέλεσε πρόεδρος του Ιράν από το 2005 έως το 2013
Υποψηφιότητα για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου κατέθεσε σήμερα (12/4) ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, παρά την προοτροπή του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας να μη συμπεριλάβει τον εαυτό του στους υποψηφίους.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω κίνηση θεωρείται ιδιαιτέρως απροσδόκητη, εφόσον λάβει κανείς υπόψην ότι ο Ahmadinejad είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές, μετά από σχετική συμβουλή του Ayatollah Ali Khamenei.
Ωστόσο, αρκετά άτομα που αντιπροσωπεύουν την πιο "σκληροπυηρηνική" πλευρά της χώρας ασκούσαν πιέσεις για έναν περισσότερο δυναμικό υποψήφιο, όπως ο Ahmadinejad, ο οποίο θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και τις πολιτικές του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ahmadinejad διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2005 έως και το 2013, σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις της Τεχεράνης και της Δύσης βρέθηκαν σε ιδιαίτερα αρνητικά επίπεδα.
Παράλληλα, υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο νυν πρόεδρος της χώρας, ο πιο μετριοπαθής Hassan Rouhani, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την πηρυνική συμφωνία της χώρας με τις δυνάμεις της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης