Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Ξεκινούν οι έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ

tags :
Συρία: Ξεκινούν οι έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ
Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, προκειμένου να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης
Ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών οι έρευνες στη Συρία, αναφορικά με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα του καθεστώτος Assad στην επαρχία Ιντλίμπ, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και η συνθήκες του εν λόγω περιστατικού, το οποίο έχει διχάσει το τελευταίο διάστημα την παγκόσμια κοινότητα.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε σήμερα (13/4) το πρακτορείο Reuters, ομάδα εμπειρογνωμόνων που απεστάλη από τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, προκειμένου να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης.
Η διερευνητική αποστολή αναμένεται να βρεθεί στην επαρχία του Ιντλίμπ προκειμένου να συλλέξει βιομετρικά δείγματα, καθώς και να αποσπάσει δηλώσεις από ορισμένους επιζώντες της επίθεσης, γεγονός που ενδεχομένως να «ρίξει» περισσότερο φως στην πολύπλοκη αυτή υπόθεση.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας στοίχισε τη ζωή σε 87 άμαχους πολίτες, ενώ τραυμάτισε και δεκάδες άλλους, με τη Δύση να κατηγορεί το καθεστώς Assad, την ίδια στιγμή που η Δαμασκός επιρρίπτει ευθύνες στις τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης