Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία ίσως βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών

ΗΠΑ: Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία ίσως βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών
Τόσο ο αμερικανός πρόεδρος Doanld Trump, όσο και διάφοροι αξιωματούχοι της χώρας τονίζουμε ότι οι δύο πλευρές παραμένουν διχαμσένες στο συριακό ζήτημα
Στην παραδοχή ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ενδεχομένως να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών προχώρησε χθες (12/4) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, στον Λευκό Οίκο.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων, "ενδεχομένως να βρισκόμαστε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών από θέμα σχέσεων", ενώ κληθείς να σχολιάσει το μέλλον των σχέσεων, αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι "θα δούμε τι θα συμβεί".
Παράλληλα, ο Trump εμφανίστηκε ελάχιστα αισιόδοξος ότι η απόπειρα επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών που έγινε χτες θα καρποφορήσει, καθώς όπως παραδέχτηκαν τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα, υπάρχει σημαντικός διχασμός τόσο στο συριακό, όσο και σε διάφορα άλλα ζητήματα.
Οι χθεσινές συναντήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson, με τον ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov, και τον πρόεδρο της χώρας Vladimir Putin, ήρθαν περισσότερο να αμβλύνουν παρά να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο ισχυρών χωρών, καθώς και να ενισχύσουν την βαθιά αντίθεση που υπάρχει στα ακανθώδη ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής τους.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την άφιξη του Tillerson στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για "τις χειρότερες σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου", ενώ παράλληλα ζήτησε μία περισσότερο ξεκάθαρη θέση της Ουάσινγκτον απέναντι στο συριακό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης