Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Είμαι πεπεισμένος ότι η Κίνα θα διαχειριστεί σωστά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας

Trump: Είμαι πεπεισμένος ότι η Κίνα θα διαχειριστεί σωστά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας
Ο αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, εφόσον δε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αναλάβουν δράση οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους
Την πεποίθησή του ότι η Κίνα θα διαχειριστεί σωστά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε σήμερα (13/4) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας ουσιαστικά το Πεκίνο προ των ευθυνών του για την αυξανόμενη απειλή της Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, με ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter, ο Trump δήλωσε πως έχει "ισχυρή πεποίθηση ότι η Κίνα θα διαχειριστεί σωστά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας", εννοώντας μία ενδεχόμενη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπισή της, ή ορισμένες κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις προς την Πιονγιάνγκ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κίνα αποτελεί τη μόνη μεγάλη δύναμη που διατηρεί επαφές με το καθεστώς του Kim Jong Un, έχοντας εκφράσει επανειλημμένα την εντίθεσή της για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping έχει ζητήσει να πέσουν οι τόνοι στην περιοχή της κορεάτικης χερσονήσου, όπου οι απειλές εκτοξεύονται πλέον σε καθημερινή βάση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.
Μάλιστα, ο Trump συνέχισε την ανάρτησή του, λέγοντας χαρακηριστικά ότι εάν η Κίνα δεν είναι σε θέση να πράξει κάτι τέτοιο, "τότε οι ΗΠΑ με τους συμμάχους της θα το πράξουν", στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Η νέα δήλωση του αμερικανού προέδρου έρχεται σε μία περίοδο τεράστιων εντάσεων με την Βόρεια Κορέα, με την Πιονγιάνγκ να απειλεί για ενδεχόμενο πόλεμο, εφόσον η Ουάσινγκτον δεν διαφοροποιήσει τις τακτικές της και δε μετριάσει την επιθετική της πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης