Τελευταία Νέα
Διεθνή

EurActiv: Αμφίρροπες οι εκλογές στη Γαλλία - Ανησυχία στις αγορές λόγω Le Pen, Melenchon

EurActiv: Αμφίρροπες οι εκλογές στη Γαλλία - Ανησυχία στις αγορές λόγω Le Pen, Melenchon
Ανησυχία στις αγορές για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
Όλο και πιο αμφίρροπη γίνεται η αναμέτρηση για την εκλογή Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας (23/04 και 07/05), σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά του το EurActiv.
Η ανησυχία για νίκη της Le Pen, η οποία θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην ΕΕ μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψουν την Ένωση, οδήγησε σε μια ασυνήθιστη επέμβαση στη γαλλική πολιτική από τη Γερμανία, παραδοσιακό εταίρο της Γαλλίας στην ΕΕ.
«Χρειαζόμαστε μια φιλοευρωπαϊκή Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble στο Βερολίνο.
«Ελπίζω ότι η Le Pen δεν θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας», πρόσθεσε.
Ο απερχόμενος Σοσιαλιστής πρόεδρος Hollande εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την αυξανόμενη δημοτικότητα του Melencon, σύμφωνα με την εφημερίδα LeMonde, και αυτό έχει τροφοδοτήσει τις εικασίες ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Macron και όχι τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιαλιστών Benoit Hamon, ο οποίος καταγράφει μικρά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.
Σε συνέντευξη στη Le Point η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο Hollande τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την επιλογή του, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αλλά στάθηκε υπέρ της απόφασης του Macron, πρώην υπουργού Οικονομίας στην κυβέρνηση του, να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι η πολιτική χρειάζεται ανανέωση» και καταφέρθηκε ενάντια στη δημαγωγία.
Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro κατονόμασε το Melencon ως το «Γάλλο Τσάβες», στο πρωτοσέλιδο της αναφέροντας ότι τα σχέδιά του είναι εμπνευσμένα από τον Ούγκο Τσάβες.
Ο Μelencon χλεύασε τον χαρακτηρισμό αυτό στο μπλογκ που διατηρεί γράφοντας: «Ανακοίνωναν ότι η νίκη μου στις εκλογές θα φέρει πυρηνικό χειμώνα, μια πληγή των βατράχων, τον Κόκκινο Στρατό και την απόβαση των Βενεζουεαλών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης