Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ένα δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή θα αποτελούσε ρήξη με τις αξίες της Ευρώπης

Γαλλία: Ένα δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή θα αποτελούσε ρήξη με τις αξίες της Ευρώπης
Η προεδρία της χώρας τονίζει ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν ότι η τουρκική κοινωνία είναι διχασμένη
Το αποτέλεσμα του χθεσινού (16/4) δημοψηφίσματος στην Τουρκία, καθώς και την πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής σχολίασε σήμερα (17/4) η προεδρία της Γαλλίας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τονίζει ότι το Παρίσι "καταγράφει τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν", μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι "δείχνουν πως σε κάθε περίπτωση η τουρκική κοινωνία είναι διαιρεμένη σχετικά με τις προβλεπόμενες εις βάθος αλλαγές".
Παράλληλα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι "οι αξίες και οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να οδηγήσουν τις τουρκικές αρχές να διεξαγάγουν έναν ελεύθερο και ειλικρινή διάλογο με όλες τις συνιστώσες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής".
Αναφορικά με τη διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος, στο οποίο θα αποφασιστεί η επαναφορά της θανατική ποινής στη χώρα, η γαλλική προεδρία τονίζει ότι κάτι τέτοιο "θα αποτελούσε καταφανώς μια ρήξη με τις αξίες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης".
Επιπλέον, ανακοίνωση για το ζήτημα της θανατικής ποινής εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση "να σεβαστεί την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προβλέπει την απαγόρευση της θανατικής ποινής".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης