Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street λόγω υποχώρησης στις τιμές του πετρελαίου - Στο +0,31% ο S&P 500

tags :
Άνοδος στη Wall Street λόγω υποχώρησης στις τιμές του πετρελαίου - Στο +0,31% ο S&P 500
Τα κέρδη της Wall ενδέχεται να είναι περιορισμένα λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων που επικρατούν στην κορεάτικη χερσόνησο
Ανοδικά κινούνται σήμερα Δευτέρα (17/4) οι τρεις σημαντικότερη δείκτες της Wall Street, μετά το τριήμερο των εορτών του Πάσχα, δεχόμενοι ώθηση από τις απώλειες που καταγράφει από το πρωί τόσο το πετρέλαιο Brent, όσο και το αργό.
Συγκεκριμένα, περί τις 4:43 μ.μ. ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average ενισχύεται κατά +0,37%, στις 20.529,82 μονάδες, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται την ίδια στιγμή στο +0,31% και τις 2.336,15 μονάδες.
Παράλληλα, και ο τεχνολογικός NasDaq καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στις 5.828,07 μονάδες.
Παρά την άνοδο που καταγράφεται κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίας, τα κέρδη της Wall ενδέχεται να είναι περιορισμένα, λόγω τόσο των γεωπολιτικών εντάσεων που επικρατούν στην χερσόνησο της κορέας, όσο και λόγω των αποδυναμωμένων στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή (14/4) αναφορικά με τις πωλήσεις λιανικής και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση τους τον Μάρτιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι τιμές καταναλωτών υποχώρησαν για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή η Wall Street είχε παραμείνει κλειστή λόγω των διακοπών του Πάσχα.
Επιπλέον, οι τόνοι ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα δε φαίνεται να πέφτουν, με τον σύμβουλο ασφαλείας του Donald Trump να λέει μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται από κοινού με τους συμμάχους της, καθώς και την Κίνα, προκειμένου να ανταποκριθεί κατάλληλα στην πρόσφατη αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης